Η Χριστίνα και ο Rojer συναντήθηκαν το 2007 και άρχισαν την χορευτική καριέρα τους μαζι το 2009, είναι νικητές του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος tango το 2010 στο Τορίνο και φιναλίστ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Tango το 2010 στο Μπουένος Άιρες. Το στυλ του χορού τους είναι πολύ προσωπικό σε συνδυασμό με ποιοτικες φιγούρες, κομψότητα και δημιουργικότητα που τους προσδιορίζει, δίνοντας παντα ένα αυθεντικό, νέο και ανανεωμένο όραμα, αλλά χωρίς να χάνουν την αίσθηση του παραδοσιακού τάνγκο που ζει στις milongas του Μπουένος Άιρες. Έχουν εμφανιστεί σε πολλά φεστιβάλ και εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο: Anima Φεστιβάλ Tango, Τορίνο Rojo Φεστιβάλ Tango στο Λονδίνο, το Festival de Sitges της Ισπανίας, ταγκό φεστιβάλ Αθηνών, Festival de Monte Carlo, Από τάνγκο στον κόσμο Tango Festival στο Riccione της Ιταλίας, Tango Festival ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2η έκδοση στη Ρώμη, «Tango Night 'en Vignaledanza φεστιβάλ, στο RAI 1 TV στην εκπομπή in Uno Mattina (Ιταλία), 2012 Greece Tango Festival, Wuppertal φεστιβάλ τάνγκο στη Γερμανία, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής Σαν Φρανσίσκο, το Σικάγο, τη Νότια Αφρική, την Ινδία, την Αργεντινή. Rojer ξεκίνησε με παραδοσιακούς χορούς folkore από την παιδική του ηλικία στην Αργεντινή, με τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες της εποχής, και το 2004 κέρδισε το διαγωνισμό Pre Cosquin στην κατηγορία Μαλάμπο και την ίδια στιγμή ξεκίνησε επαγγελματικά ως χορευτής και χορογράφος τάνγκο. Η Χριστίνα έκανε κλασικό μπαλέτο και ρυθμική από παιδική ηλικία και άρχισε να χορεύει τάνγκο το 2005. Επίσης, είναι οι ιδρυτές του συλλόγου «Connection Tango» και οι διοργανωτές του Σύρου Tango Festival

7
Zευγάρια με διεθνή καριέρα

Πρωταθλητές κόσμου και Ευρώπης

ορχήστρα και DjsGABRIEL MARINO & ΒΑΣΙΑ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

DJ ΕΥΗ ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ

DJ ΗΛΙΑΣ ΣΕΛΑΛΜΑΖΙΔΗΣ

ΛΟΥΙΖΑ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ SINGER /PRESENTERΓεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες, η Luna Palacios είναι μια αυθεντική  milonguera,  έμαθε να χορεύει στα πιο γνωστά τάνγκο σαλόνια του Μπουενος Αιρες . Αλλά άρχισε να χορεύει τάνγκο σχεδόν κατά τύχη. Μέχρι το 2001, η Luna ήταν salsa και swing χορεύτρια. Είχε κερδίσει αρκετούς διαγωνισμούς salsa στο Μπουένος Άιρες και είχε χορέψει σε όλη τη χώρα. Μια μέρα, η αδελφή της Verónica την πήρε σε μια milonga, όπου, λέει η Luna,  ερωτεύτηκε αμέσως: το χορό, τη μουσική, τη μαγεία της ατμόσφαιρας ήταν κάτι που ποτέ δεν είχε βιώσει, αλλά ήταν η αγκαλιά που την αποπλάνησε και κέρδισε την καρδιά της. Αν και στην αρχή είχε σκεφτεί ότι θα ήταν σχεδόν αδύνατο να συνηθίσουν τα salsa εκπαιδευμένα πόδια της στα απαιτητικά βήματα του tango, ήταν αρκετά τυχερή και ειχε την ευκαιρία να χορέψει με μερικούς από τους καλύτερους μιλογκέρος και επαγγελματίες χορευτές στο Μπουένος Άιρες από τους οποίους έμαθε πολύ. Μερικοι από τους  επίσημους δασκάλους της, ειναι: Veronica Palacios, Lucas Γαλέρα, Χοσέ Garofalo, Oliver Κόλκερ, Carlos Gavito, Guillermo Cerneaz και Gabriel Misse, μεταξύ άλλων. Η μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης γι 'αυτήν ήταν ο δάσκαλος και φίλος της, ο αείμνηστος Carlos Gavito. Λίγο μετά τη συνάντησή τους, ο Carlos έγινε ο καλλιτεχνικός της σύμβουλος. Δεδομένου ότι η Luna ήταν πάντα μια πολύ ξεχωριστη και  προσωπική χορεύτρια, έγινε η αγαπημένη παρτενέρ αρκετών μεγάλων χορευτών όπως: Lucas Γαλέρα, Oliver Κόλκερ, «Flaco» Dany Γκαρσία, Horacio Britos (γνωστός και ως: Pibe Avellaneda), Κάρλος Κοπέγιο, Aoniken Quiroga, Paulo Bidart, Jorge Pahl, Octavio Fernandez για να αναφέρουμε μερικους από αυτούς. Εχει ταξιδέψει για να διδάξει και για χορευτικές παραστάσεις στην Αργεντινή και στο εξωτερικό. Η Luna έχει εμφανιστεί επίσης σε κάθε σημαντικό χώρο στο Μπουένος Άιρες: Sunderland, Salon Canning, La Viruta, La Baldosa, glorias Argentinas, El Arranque, Porteno y Bailarin μεταξύ άλλων.
Εχει  πάθος για τη μουσική και το χορό και ειναι  μια πολυ αφιερωμένη και αποτελεσματική δασκάλα τανγκο. Σήμερα, ταξιδεύει σε ολο τον κοσμο για να χορέψει και διδάξει το  διαισθητικό στυλ της διδασκαλίας της, οπου ανοίγει την πόρτα της απόλαυσης σε όλους οσους ενδιαφέρονται για αυτόν τον δημοφιλη χορό. Απώτερος στόχος της Luna είναι να κάνει μεταδοτική σε όλους, την αγάπη και την κατανόηση του μεγαλύτερου πάθους της: το Tango Argentino.

Όντας επαγγελματίας χορευτής από το 1987 και δάσκαλος Αργεντίνικου τάνγκο από το 2005, είναι πολύ φυσικό ότι έχω αγαπήσει την μουσική τάνγκο. Επόμενο επαγγελματικό μου βήμα ήταν να δουλέψω ως DJ σε πολλές milongas και φεστιβάλ τάνγκο, παίζοντας τη μουσική που αγαπώ. Έχω τεράστια ποσοτητα μουσικής τανγκο περιμένοντας να χορευτεί από τους ενθουσιώδεις λάτρεις του tango. Τα ταξίδια μου σε όλο τον κόσμο μου πρόσφεραν την ευκαιρία να έχω τόσο γενικά όσο και σπάνια ταγκό τραγούδια που αξίζουν να ακουστούν. Κάθε τραγούδι έχει τη δική του ιστορία και ένα κρυμμένο νόημα που μπορεί να εκφραστεί μέσα από την τέχνη του χορού. Η τάνγκο μουσική μου μαγεύει πάντα το κοινό που θέλει να χορέψει μέχρι το πρωί. Αντλώ το ρυθμό μου από τους χορευτές και τους χορηγώ ένα ανήσυχο χορευτικό μπιτ. Το ατελείωτο πάθος μου για το χορό tango και της μουσικής με κάνει έναν από τους πιο τρελούς DJs στον (γνωστό) κόσμο!

Μπαντονεόν Λευτέρης Γρίβας


Κοντραμπασο Γιώργος Ρούλος

Πιανο Roman Gomez


LUNA PALACIOS


Αυτό που σηματοδοτεί την αυθεντία του ζευγαριου Max & Solange είναι ότι έγιναν Παγκόσμιοι Πρωταθλητές το 2011. Η 10η θέση στην κατηγορία Tango Salon το Σεπτέμβριο ένα άλλο ορόσημο στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία κατά το ίδιο έτος. Max & Solange ειναι χορευτικο ζευγάρι τα τελευταία πέντε χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, δεν απέκτησαν μονο παγκοσμίως αναγνωρισμένα βραβεία, αλλά έχουν επίσης εργαστεί σε μερικά από τα πιο διάσημα Tango Houses στο Μπουένος Άιρες, όπως Tango Porteño και Gala Tango. Αυτό το νεαρό ζευγάρι αποτελεί μέρος των θιασων Tango Tango Time, Bs.As. Pasión de Tango και Tango Fire. Επί του παρόντος, αποτελούν μέρος των Immortal Tango cast, το νέο μεγάλο έργο του διασημου χορογράφου Germán Cornejo. Η επαγγελματική πείρα τους εκτείνεται στους τομείς της διδασκαλίας και της κατάρτισης, δεδομένου ότι και οι δύο δίδαξαν με την κοινή ευρεία γνώση τους σε σεμιναρια σε σημαντικά φεστιβάλ τάνγκο και διεθνείς εκδηλώσεις σε ολο τον κοσμο πανω από 20 χώρες όπως η Ιταλία, η Ιαπωνία, την Τουρκία, την Ελλάδα, τη Γερμανία, την Πολωνία, Γαλλία, την Ισπανία, τη Ρωσία, τη Ρουμανία, μεταξύ άλλων. Επισης εχουν παρει μερος ως κριτική επιτροπή σε αρκετους  διαγωνισμους Πρωταθλήματος Tango.

MAX VAN DE VOORDE & SOLANGE ACOSTA

Η Εύη είναι γνωστή Tanguera στην Ελληνική τάνγκο σκηνή έχει ένα μεγάλο πάθος για το tango και την τάνγκο μουσική τα τελευταία χρόνια που παίζει μουσική σε πολλές milongas και φεστιβάλ

ΛΟΥΚΑΣ ΜΠΑΛΟΚΑΣ & ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΡΟΙΣΚΟΥ

ROJER ZALAZAR & ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΑΡΙΟΓΛΟΥΓεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Φοίτησε στην Φιλοσοφική Σχολή στο Τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, αλλά σύντομα την κέρδισε η μουσική. Έχει πτυχίο αρμονίας και παίζει πιάνο. Επίσης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού στο θεατρικό εργαστήρι Θέατρο των Αλλαγών.
Από μικρή ηλικία ασχολείται με το τραγούδι μελετώντας διάφορα είδη όπως έντεχνο ελληνικό, ροκ, τζαζ, σόουλ, μπλουζ, tango και από τα δεκαεπτά της τραγουδάει επαγγελματικά. Έχει συνεργαστεί με τη Μελίνα Τανάγρη, τον Διονύση Τσακνή, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, την Ελένη Βιτάλη, τον Νίκο Ζιώγαλα, τον Μανώλη Φάμελλο, τη Δήμητρα Γαλάνη, τον Φοίβο Δεληβοριά, τον Ζακ Στεφάνου, τον Βασίλη Καζούλη, τον Στάθη Δρογώση, τα Κίτρινα Ποδήλατα, τον Γιάννη Κότσιρα, τον Φίλιππο Πλιάτσικα, το Quinteto TANGartO και πολλούς κορυφαίους jazz μουσικούς της χώρας. Το 2009 συμμετείχε στην παράσταση CineMaria στο Μέγαρο Μουσικής δίπλα στη Μαρία Φαραντούρη.
Διοργάνωσε και παρουσίασε αφιέρωμα Ελληνικής μουσικής στο 1st LONDON GREEK FILM FESTIVAL και συναυλία αργεντίνικου tango και λατινικής μουσικής sto LATIN FILM FESTIVALτης Αθήνας το 2007.
Δισκογραφικά έχει συμμετάσχει στους δίσκους των:
Μανώλη Φάμελλου: “Ποτέ όπως πριν” - “Η ζωή που τρέχει”
Κώστα Τηλαβερίδη: “Νέος κόσμος” - “Η αγάπη”
Γιώργου Μυλωνά: “Καλοκαίρια που γελούν” - “Το ξέρω μ' αγαπάς”
Τάσου Ρωσσόπουλου: “Να υποθέσω τη ματιά” -  “Μικρός ουρανός” , “Απέναντι”.
 Είναι χορεύτρια και δασκάλα αργεντίνικου tango. Στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με το κλασικό μπαλλέτο και τον σύγχρονο χορό.
Το καλοκαίρι του  2010 εργάστηκε σε ομάδα θεατρικού παιχνιδιού και δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 5 έως 9 ετών στο Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου καθώς και σε θεατρική ομάδα παιδιών 8 έως 12 ετών για τη δημιουργία θεατρικής παράστασης.

JORGE LOPEZ & MARIA INES BOGADO


Ο Jorge άρχισε τα μαθήματα με τον Mario Morales από μικρή ηλικία στο δήμο της Monte Grande, οπου εισήλθε στο A.C.E.T.A. ως φοιτητής  διδάχτηκε απο τους δασκάλους: Javier Rodríguez, Geraldine Rojas, "Ο Τούρκος" ο Jesus, Portalea, Κάρλος και Rosa Pérez, Ο Jesus Velasquez, Christian Marquez και Virginia Gomez, Daniel Nacucchio και Cristina Sosa, μεταξύ άλλων. Επιτρέποντάς του να λάβει γνώση των διαφορετικών στυλ και όραμα για το τάνγκο. Παράλληλα κανει μαθήματα σε άλλους κλάδους που του επιτρέπουν να ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του ως χορευτής, με βασικές γνώσεις του κλασικού χορού. Άρχισε να εκτελεί και να διδάσκει στα σχολεία "Bien Porteño", "El Beso» , Tango Effect (Tokyo Japan), Embracing tangos, Tango Corazon (Σουηδία) και Tango Μπουένος Άιρες Είχε προσκληθεί σε διάφορες εκδηλώσεις όπως "Πορεία για την Παγκόσμια Ειρήνη», στην αριστοκρατική Πολιτιστικό Κέντρο του Νότου και την Μεγάλη Εθνική Milonga (που διοργανώθηκε από την ένωση του πλοιάρχου χορευτών και χορογράφων A.M.B.C.T.A. αργεντίνικου tango). Μαζί με τους χορευτές όπως Fabián Peralta και Βιρτζίνια Pandolfi, Daniel Nacuccho και Cristina Sosa, εργάστηκε σε τάνγκο houses. Από το 2016 με την Μαρία Ινές ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο για φεστιβάλ, παραστάσεις, ιδιαιτερα μαθηματα και σεμινάρια.
O Λουκάς Μπαλόκας και η Γεωργία Προίσκου , βασικοί δάσκαλοι και ιδρυτές του tangoFIX , είναι ένα από τα πρώτα ζευγάρια της ελληνικής σκηνής .Συνέβαλλαν και συνεχίζουν να εργάζονται για την μετάδοση του αργεντίνικου tango σε δεκάδες πόλεις ανά την Ελλάδα μέσω σεμιναρίων και shows.Έχουν διδαχτεί από τους μεγαλύτερους μαέστρους του χώρου τόσο στην Ευρώπη όσο και στον Buenos Aires.Συμμετέχουν εδώ και μια δεκαετία στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του εξωτερικού , διοργανώνουν παραστάσεις και βραδιές tango (milongas). Αρκετοί μαθητές τους πια στελεχώνουν το βασικό δυναμικό δασκάλων σε σχόλες που διδάσκουν tango ,τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.


DJ ΣΤΑΘΗΣ - Salsamantes team!

20 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

Maria Ines Bogado ξεκίνησε το χορό όταν ήταν 12 ετών. Μεγάλωσε με folklore και έλαβε το πτυχίο της στο folklore Argentino στο Κέντρο Polivalente de Arte de Ezeiza. Το 1994 ανακάλυψε το tango και άρχισε να μελετά με την Cristina Pugni και Ντιέγκο Gauna. Το 1997 συνέχισε τις σπουδές της με τον Carlos Perez και Rosa Forte στο Club Sunderland. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου συναντήθηκε με τον Sebastián Jiménez-τον οποίο Τέθηκε σε μια επαγγελματίκη σχέση. Το 2010 κέρδισαν τον τίτλο των Metropolitan Champions of Vals και Παγκόσμιοι Πρωταθλητές στο Tango Salon. Μετά τη νίκη τους εκαναν εντατικες περιοδείες σε όλο τον κόσμο, διδάσκοντας στα πιο prestigeous φεστιβάλ τάνγκο σε ολο τον κοσμο. Μεταξύ άλλων φεστιβάλ, συμμετείχαν σε: το Διεθνές Φεστιβάλ Tango Salón στο Λοτζ της Πολωνίας, Διεθνές Φεστιβάλ Tango Σιγκαπούρη, το Βελιγράδι Tango Encuentro στη Σερβία, Tango Festival Πόρτο στην Πορτογαλία, και Planetango στη Μόσχα, Ρωσία. Το 2016 María Inés και Σεμπαστιάν ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ να ακολουθήσουν νέους επαγγελματικούς στόχους. Τώρα πλεον διδασκει μονη της αλλα και με τον Jorge Lopez, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο για τα φεστιβάλ, παραστάσεις, ιδιαιτερα μαθήματα και σεμινάρια.

Χορευτές Αργεντίνικου tango από το 2004 και ζευγάρι στο tango και στη ζωή από το 2009.
Διδάσκουν από το 2009, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2011 αναλαμβάνουν την δική τους σχολή, την Academia del Tango στην Αθήνα. Το 2013 στέφονται πρωταθλητές Ευρώπης στην κατηγορία tango salon, έχοντας κατακτήσει ήδη το 2012 τη δεύτερη θέση στην Ευρώπη και το 2011 την πρώτη θέση στην Ελλάδα στην ίδια κατηγορία.
Είναι συχνά καλεσμένοι για show και σεμινάρια σε διάφορα φεστιβάλ (όπως TanGo to Istanbul Festival, Tangofolies Festival, Tango Emotion Festival, AniverTango Festival, Auroville Holi Tango Festival, Cretango Festival, Rodos Tango Festival, Patras Ionian Tango Festival, Sunny Tango Festival, Tango Kalamata Festival), καθώς και σε milongas και εκδηλώσεις ανα τον κόσμο και συγκεκριμένα σε Αργεντινή, Ινδία, Γερμανία, Ουγγαρία,  Ρουμανία, Ρωσία, Ιταλία, Τουρκία, Ελβετία, Eλλάδα, Κύπρο.
Γνωστοί για την καθαρότητα και την ακρίβεια της τεχνικής τους, για την αισθαντικότητα που εκπέμπουν ως ζευγάρι, αλλά και για την θετική ενέργεια που μεταδίδουν στα shows και στα μαθήματα.
 Ο βασικός τους δάσκαλος είναι ο Silvio La Via, ενώ έχουν πάρει μαθήματα και από τους Sebastian Arce, Leandro Oliver & Laila Rezk, Sebastian Jimenez & Maria Ines Bogado, Max Van De Voorde & Solange Acosta, Julio Balmaceda & Corina De La Rosa, Natalia Hills & Alejandro Aquino, Diego Ortega & Aldana Silveyra, Sebastian Achaval & Roxanna Suarez και άλλους.


ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ & ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΟΥΤΑΝΤΟΥ

Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, ξεκίνησε να παίζει μουσική το 2005, ενώ δύο χρόνια νωρίτερα είχε αρχίσει μαθήματα χορού salsa.

Προσκεκλημένος σε Salsa festivals του εξωτερικού Berlin Salsa Congress – Balkan Salsa Congress – Danubian Salsa Fest αλλά και σχεδόν παντού στην Ελλάδα - Salsa Spring Festival – Greek Salsa Bootcamp – Tropical Afrocuban Salsa Fest – Kefalonia dance Week – Long Beach Salsa Fest – Preveza Salsa Fest - Εtolia Dance festival - Bailatino dance festival και σε πολλά parties σχολών χορού στην Αθήνα και σε διάφορεσ πόλεις.

Διοργανωτής ο ίδιος πολλών dance events με αναρίθμητες προσκλήσεις καλλιτεχνών και μουσικών συγκροτημάτων.

Επίσης συνεργάζεται με δημιουργούς του εξωτρικού προωθώντας την μουσική τους.

Χορευτικά έχει επίσης συμμετείχε σε πολλές παραστάσεις χορού salsa με παρουσιάσεις σε φεστιβάλ.

Τον τελευταίο χρόνο έχει μπει κ ο ίδιος στον δρόμο του Tango Argentino με την ομάδα TangoDeseos στην Πάτρα.
Με μεγάλη αγάπη στην μουσική και τον χορό και συνεχίζει έως σήμερα να προωθεί την Λατινοαμερικάνικη κουλτούρα σε κάθε ευκαιρία στα decks και την πίστα ενώ είναι και μέλος του Δ.Σ του συλλόγου Λατινοαμερικάνων στην Πάτρα.

fb: Eftathios Byou

fb team: Salsamantes

ΟΡΧΗΣΤΡΑ

Ο Gabriel Marino έχει γεννηθεί στο Rosario της Αργεντινής. Έχει σπουδάσει Tango Argentino, παραδοσιακούς χορούς, σύγχρονο, και μπαλέτο στην Αργεντινή.
Έχει σπουδάσει την αγγλική και ελληνική γλώσσα. (Ισπανική)
Συμμετείχε ως χορευτής στις ομάδες χορού των Inaqui Urlezaga & Maximiliano Guerra και είχε την τιμή να χορέψει επανειλημμένα στο “Teatro Colon” του Buenos Aires (2003-2004).
Επιλέχθηκε από επιτροπή τεσσάρων καταξιωμένων χορογράφων από το Υπουργείο Πολιτισμού στο Buenos Aires για παραστάσεις στο CETC romm’s του Teatro Colon de Buenos Aires (2007/8).
Συμμετείχε σε τάγκο παραστάσεις με τους χορογράφους Julio Zurita Και Leonardo Cuello (video clip PA’BAILAR-Bajofondo).
Έχει χορέψει στο Buenos Aires σε διαφορετικά Tango Shows: Café Tortoni(2005), Homero Manzi, Candilejas κ.α.
Εκανε εντατικά μαθήματα με τους σημαντικότερους εκπροσώπους του Tango Salon.
(2006) Συμμετείχε στην παράσταση Les nuits de l’enfant Roi (στις Βερσαλλίες, Γαλλία) της ομάδας χορού Tangokinesis, η οποία ήταν συνδυασμός μοντέρνου, παραδοσιακού χορού και tango (χορογραφίες του Stekelman).
(2007) Ήρθε στην Αθήνα με την ομάδα χορού “Tango Malambo” στο Αθηνών Αρένα . Συμμετείχε τέσσερις φορές στο Φεστιβάλ Tangogreece.
Τον Ιούλιο του 2011 κέρδισε τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης στο stage tango (European championship –Torino, Italy).
Προκρίθηκαν ως φιναλίστ στον παγκόσμιο διαγωνισμό του tango στο Buenos Aires (Campeonato mundial de tango 2010).
Χορογράφησε και χόρεψε στη θεατρική παράσταση MALA JUNTA – El ultimo tango (2010-11).
Εχει μουσικές σπουδές στην Escuela Nacional de Musica de Rosario και στη Universidad Nacional de Rosario.
Από το 2009 διοργανώνει στην Αθήνα βραδιές αργεντίνικου τάνγκο.


Η Βάσια Θανοπούλου άρχισε να ασχολείται με το Tango το 2009 σε ηλικία 21 ετών και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά τρία χρόνια αργότερα. Δίδασκε από το 2012 μέχρι και το 2016 στη σχολή χορού Baile de Barrio με το δάσκαλo και παρτενέρ της Κώστα Νικολαίδη. Μαζί έχουν παρουσιάσει τη δουλειά τους σε Milongas της Αθήνας, της επαρχίας καθώς επίσης και στη Milonga Che Bailarin (Zotto Tango Academy) στο Μιλάνο. Έχουν κάνει τηλεοπτικές εμφανίσεις και έχουν συμμετάσχει για να παραδώσουν σεμινάρια και Show στα ακόλουθα φεστιβάλ: Sunny Tango Festival (2013), 7th και 8th Athens Tango Festival, Tango Lovers Festival και Todos Tango Festival (2016). Έχει συμμετάσχει επίσης στην θεατρική παράσταση Tango Brujo μαζί με τους Sebastian Misse - Andrea Reyero. Βασικοί της δάσκαλοι είναι οι Miguel Angel Zotto - Daiana Guspero και Sebastian Misse - Andrea Reyero ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους : Silvio La Via , Lorena Ermocida , Javier Rodriguez , Geraldine Rojas - Ezequiel Paludi , Leandro Oliver - Laila Rezk , Roberto Zuccarino - Samantha Dispari , Valeria Maside , Paola Tacchetti , Natasha Lewinger. Από τον Σεπτέμβριο του 2016 συνεργάζεται με τον Gabriel Marino και διδάσκουν μαζί στη σχολή χορού El Abrazo. Έχουν εμφανιστεί με την Compania Tango en Eros και τη Mora Godoy στο Ηρώδειο και πρόκειται να εμφανιστούν στο Παλλάς με την ίδια ομάδα και τους Geraldine Rojas - Ezequiel Paludi.